ActualitateLocal

Polițiștii vasluieni au marcat Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au desfășurat activități informativ-preventive pentru a marca „Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe”.

Evenimentul este inițiat și lansat începând cu anul 2019 de către autoritățile de aplicare a legii din cadrul EUCPN (Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității).

Acesta este marcat anual, în data de 19 iunie și are ca scop informarea cetățenilor cu privire la modalitățile prin care își pot proteja locuința, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

În anul 2024, conceptul se fundamentează pe prevenirea revictimizării, întrucât locuințele care au fost sparte anterior au un risc mai mare de a fi sparte din nou, totodată fiind afectate și locuințele din apropiere.

Polițiștii de prevenire și de ordine publică au desfășurat activități de tip „door to door”, dar și în spații publice intens circulate sau societăți comerciale din mediul rural, în comunele Deleni și Costești, având ca scop conștientizarea de către cetățeni a necesității unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii, precum și a consecințelor ce decurg din neadoptarea măsurilor preventive adecvate.

Aceștia au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit informaţii referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare utilizate, precum şi principalele măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru protecţia locuinţei şi a bunurilor.

De asemenea, beneficiarii au primit broșuri și flyere cu recomandări preventive privind prevenirea furturilor din locuințe.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua și în perioada următoare activitățile de prevenire, scopul fiind protejarea cetățenilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button