Sport

Polițiștii I.P.J. Vaslui – Câștigători la UNIFIGHT 2016

big_unifight4
În perioada 18-22 aprilie a.c., la Centrul de Afaceri și Expozitii “Mircea Cancicov” din municipiul Bacău s-a desfășurat Campionatului de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne, ediția 2016.
Competiția a adunat la start peste 90 de participanți din cadrul structurilor de poliție, jandarmerie, situații de urgență și poliție de frontieră. Concurenții s-au întrecut pe categorii de greutate, la stilurile de luptă light contact și full contact.
Prima zi a competiției a fost rezervată stilului de luptă light contact, iar în cea de-a doua zi s-a desfășurat competiția full-contact.
Concurenții, fete și băieți, au intrat pe traseu și în ring pe categorii de greutate de la 60 kg la +100 kg.
Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-au aflat de 9 ori reprezentanții Poliției Române, de 5 ori reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de 4 ori reprezentanți ai Poliției de Frontieră, urmați de un reprezentant al Jandarmeriei Române.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a fost reprezentat de doi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care s-au întors cu o medalie de aur şi două de bronz.
Pentru a treia oară, agentul şef adjunct Huzum Petronel a devenit campion naţional la categoria 100 kg.
Agent șef adjunct Pânzaru Ionuţ Sebastian a obţinut două locuri III, la categoria 80 kg, la stilurile de luptă light contact și full contact.
Unifight reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităților fizice ale practicanților acestui sport.
Sistemul cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică:
• prima etapă, eliminatorie, constă în parcurgerea pistei cu obstacole și proba de tir;
• a doua etapă constă în lupta corp la corp pe ring, la un minut după parcurgerea primei probe. În confruntarea din ring se pot folosi orice fel de tehnici: judo, kickboxing, box, karate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button