Polițiștii de la Rutieră au dat în două zile amenzi de peste 16 mii lei

În zilele de 7 și 8 septembrie a.c., polițiști din structurile de poliție rutieră ale Poliției Municipiului Vaslui și polițiști locali au acționat preventiv-reactiv  pe raza municipiului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate 65 de vehicule și legitimate peste 80 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 16.600 lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), iar 2 au fost aplicate pentru abateri la Legea nr. 38/2003 (privind transportul în regim de taxi și regim de închiriere).

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele : conducerea sub influența alcoolului (2), nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului (1) și nerespectarea regimului legal de viteză (1), iar cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare sunt : transport neautorizat de persoane în regim de taxi / piraterie rutieră (2), folosirea de dispozitive neomologate la sistemul de iluminare (1) și folosirea de anvelope uzate peste limita legală adminsă (1).

În situațiile în care au fost depistate transporturi neautorizate de persoane în regim de taxi, a fost dispusă şi suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare.

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, mai precis pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *