ActualitateLocal

Polițiștii de la Albița au descoperit un autoturism furat din Franța

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Renault Clio, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franţa, pe care proprietarul dorea să-l transporte în R. Moldova utilizând documente şi număr de înmatriculare false.

În data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism marca Renault Clio, an fabricaţie 2016, înmatriculat în Franţa.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat din Franţa. Totodată, aceştia au constatat că certificatul de înmatriculare prezentat la control pentru autoturismul în cauză este fals total şi că numărul de înmatriculare aplicat nu figurează în bazele de date ca fiind atribuit. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2020 a achiziţionat autoturismul din Franţa, cu suma de 6.000 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul pe care îl conduce este furat sau implicat în vreun litigiu”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi uz de fals iar autoturismul, în valoare de 35.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button