Polițiștii bârlădeni s-au întâlnit cu tineri și copii într-un parc din oraș

în Parcul Victor Ion Popa din municipiul Bârlad, Inspectoratul de Poliției Județean Vaslui a organizat o activitate preventivă, de informare, destinată copiilor și tinerilor bârlădeni.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Bârlad și face parte din calendarul de activități al Zilelor Culturale ale Bârladului.

Preșcolarii, elevii și tinerii care au avut curiozitatea să cunoască polițiștii rutieri au fost încântați de tehnica și dotările acestora, menite să îi ajute în menținerea unui trafic rutier sigur.

Cei mici au fost dornici să vadă, îndeaproape, autospecialele poliției rutiere, să pornească sistemele acustice și luminoase, folosite atunci când aceștia circulă în regim prioritar și să primească primele sfaturi despre siguranța în deplasare (portul centurii de siguranță, folosirea sistemelor omologate de retenție și transport copii, etc). Totodată, persoanele prezente au primit sfaturi despre modul corect de deplasare în calitate de pieton, traversarea în siguranță a părții carosabile și folosirea bicicletelor și trotinetelor.

Printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier, special destinată și echipată activităților de educație rutieră.

Aici, vizitatorii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere, regulile de circulație pe drumurile publice și au demonstrat buna înțelegere a sfaturilor primite.

De asemenea, polițiștii Serviciului Resurse Umane au prezentat aspecte ce țin de abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor ce urmează școlile de poliție iar elevii au fost invitați să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în Poliție și au fost încurajați să se pregătească, din timp, pentru o eventuală admitere la o școală de poliție.

Celor interesați, le-au fost oferite informații despre oferta educațională a Ministerului Afacerilor Interne și le-au fost puse la dispoziție materiale informative.

Pe toată durata activității, participanții au primit insigne autocolante, pliante și flyere, cu sprijinul organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor și al Primăriei Municipiului Bârlad.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un vasluian a fost prins la volan cu alcoolemie de 1.02 mg/l; s-a ales cu dosar penal!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de …

Bărbat din Brașov prins la volan în stare de ebrietate pe un drum național

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *