ActualitateLocal

Poliția Economică a confiscat bunuri de aproape 300 mii lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, ce au avut drept scop combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 35 de agenți economici și au fost constatate 9 (nouă) infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998  privind mărcile și indicațiile geografice.

În urma activităților derulate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.500 de lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 4 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și 3 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

Mai mult, au fost confiscați peste 3.350 de lei, precum și bunuri în valoare de peste 295.000 de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button