ActualitateLocal

Ploile au băgat sub ape municipiul Bârlad: A fost Cod Roșu de furtună!

Pe parcursul nopţii, în municipiul Bârlad a plouat abundent, precipitaţiile fiind însoţite de vânt puternic şi descărcări electrice.

Peste 120 de gospodării, subsoluri şi curţi au fost inundate în municipiul Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu toate efectivele, în sprijinul acestora fiind trimise şi echipaje de la Vaslui şi Huşi.

”În urma ploilor căzute în municipiul Bârlad, mai multe străzi, instituţii şi gospodării au fost afectate. În cursul nopţii, ISU ‘Podul Înalt’ al judeţului Vaslui a acţionat cu zece autospeciale, zece motopompe transportabile şi remorcabile, două motopompe de mare capacitate, trei ofiţeri şi peste 40 subofiţeri, pentru evacuarea apei şi înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat peste 120 gospodării, subsoluri şi curţi din zonele joase ale municipiului Bârlad. Pompierii militari intervin şi acum pentru evacuarea apei din zona fostei fabrici de ulei”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu.

Vremea va fi instabilă și în zilele următoare. Meteorologii au emis o informare de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină valabilă pentru toate județele din Moldova, de astăzi de la ora 12,00 până sâmbătă la ora 10,00.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button