ActualitateLocal

Pistol cu bile ascuns în bagajele unui bărbat, descoperit în P.T.F. Albiţa

DSC08161
Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit ascuns, în bagajul personal al unui cetăţean moldovean, un pistol cu bile marca „SMERSH”.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pasager într-un autocar ce efectua curse regulate pe relaţia Chişinău – Bucureşti, cetăţeanul din Republica Moldova Petru M., în vârstă de 23 ani.
Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, echipa comună a descoperit, în bagajul personal al tânărului, un pistol cu bile, marca SMERSH, de calibru 4,5mm. În interiorul pistolului se afla un încărcător cu 10 bile metalice şi o butelie de gaz.
Cu privire la cele constatate, Petru M. a declarat că a cumpărat pistolul dintr-o piaţă din municipiul Chişinău, de la o persoană necunoscută, plătind suma de 800 lei moldoveneşti, cu scopul de a-l face cadou. Tânărul a mai adăugat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că la intrarea în România trebuia să-l declare.
Pistolul şi accesorii în valoare 550 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Vaslui.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi contrabandă calificată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button