Saturday , 20 August 2022, 08:14

Pieton cu permis de conducere fals, descoperit la volan


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie R. Moldova aflat la volan deși nu era posesor de permis de conducere valabil, asupra lui fiind descoperit un permis de conducere fals.
În data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control cetățeanul din R. Moldova V. M., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Germania.
Pentru valorificarea unei informații deținute, colegii noștri au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit, ascuns și nedeclarat, în portmoneul lui V. M., un permis de conducere, cu însemnele R. Moldova, care avea imprimată fotografia acestuia.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu este posesor de permis de conducere și că a procurat documentul de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 150 euro cu intenţia de a-l folosi în Germania, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Judeţul Vaslui este una dintre cele mai lovite zone de seceta excesivă

Judeţul Vaslui este una dintre cele mai lovite zone de seceta excesivă, iar fermierii speră …

Un bărbat a rămas încarcerat într-un accident rutier la ieșirea din Bârlad spre Tutova.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru descarcerare unei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *