ActualitateLocal

Petrecerea bătrânilor de la Albeşti

dsc_9750
Monica Amanci, primăriţa comunei Albeşti, nu i-a uitat pe bătrâni nici în acest an. Sărbătoarea, devenită o tradiţie, a adunat zeci de persoane în vârstă, care s-au bucurat de preţuirea autorităţilor locale, dar şi de câteva clipe de muzică autentică.
Nu mai puţin de 300 de persoane au păşit pragul căminului cultural din satul Corni, pentru a petrece de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Înainte de momentele artistice a avut loc oficierea unei căsătorii, proaspeţii însurăţei primind aplauzele cuvenite, dar şi tradiţionala urare “Casă de Piatră!”.
“Este al optulea an consecutiv când acest eveniment se sărbătoreşte la noi în comună. E o tradiţie şi mă bucur că părinţii şi bunicii noştri au venit în număr mare la această sărbătoare. Ei merită toată atenţia şi e o bucurie pentru ei, pentru că reuşesc să se strângă într-un astfel de moment”, a spus primariţa Monica Amanci.
Tot în cadrul zilei de 1 octombrie, edilul s-a gândit că este momentul cel mai potrivit pentru a sărbători şi cuplurile, care au ajuns la 50 de ani de căsătorie, oferindu-le câte o diplomă, o floare şi un mic cadou.
Buna dispoziţie a fost asigurată de solista de muzică populară Silvia Ene, care a reuşit să antreneze întreaga asistenţă, formându-se adevărate hore pe “Sârba lui Măguţă”.
dsc_9793

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button