ActualitateLocal

Petarde detinute ilegal, descoperite de politisti


Articole pirotehnice deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţişti.
La data de 25 Decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni au depistat în flagrant, pe raza localității Rânceni, un minor de 11 ani, care avea asupra lui aproximativ 100 de petarde. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că petardele fusese cumpărate de la un bărbat de 24 de ani, din aceeași localitate. Acesta din urmă a predat organelor de poliție încă 180 de petarde, deținute ilegal.
Aricolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.
Reamintim faptul că prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2017/2018. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button