Peste 90 de pompieri pregătiți să intervină în lupta cu nămeții

În aceste zile, în medie, 90 de pompieri vasluieni cu peste 50 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea neprielnică *

Încă de la debutul sezonului rece, în contextul emiterii avertizărilor de vreme severă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a dispus tuturor subunităților luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a eventualelor situaţii de urgenţă înregistrate în zona de competență.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, pot fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele din teren, pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetățenilor.

Totodată, la eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor de vreme rea, inspectoratul pentru situaţii de urgenţă este pregătit să intervină cu un autovehicul şenilat, în sprijin putând fi solicitate alte astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între instituții.

De asemenea, la misiunile de salvare pot fi utilizate o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru căutare-salvare, o autofreză pentru deblocarea drumurilor, autospeciale de intervenție la incendii și cinci autospeciale SMURD.

Dinamica situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional pentru dispunerea măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns destinate salvării de vieți.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *