ActualitateNaţional

Peste 7.000 de ţigarete descoperite în portbagajul unui autoturism

IMG2
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui poliţist Ofa, peste 7.000 de ţigarete ascunse într-un loc special amenajat în portbagajul unui autoturism condus de o tânăra din România.

În data de 03 august a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Andreea A., cetăţean român în vârstă de 20 ani, conducând un autoturism marca Ssang Yong, înmatriculat în Bulgaria.
Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Ofa, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific, semnalând acest fapt poliţistului de frontieră.
Astfel, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în portbagajul autoturismului, 7.560 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 4.536 lei şi autoturismului în valoare de 31.500 lei în vederea confiscării, iar participanta la traficul de frontieră a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. IMG4

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button