ActualitateNaţional

Peste 4.000 de ţigarete descoperite în roata de rezervă a unui autoturism

IMG3
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui poliţist Omu, 4.400 de ţigarete ascunse în roata de rezervă a unui autoturism, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie.

Astăzi, în jurul orei 05.40 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Audi, Vladimir B., în vârstă de 35 ani, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească.
Pe timpul controlului, câinele poliţist Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră.
Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă a autoturismului, 4.400 de ţigarete marca Ashima fără timbru de acciză.
Conform prevederilor legale lucrătorii vamali au procedat la reţinerea ţigaretelor, în valoare de 2.640 lei în vederea confiscării, iar Vladimir B. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button