ActualitateNaţional

Peste 1.300 pachete de ţigări ascunse în rezervorul si anvelopele unui

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui poliţist Ofa, peste 1.300 pachete de ţigari ascunse în rezervorul şi anvelopele unui autoturism condus de un cetăţean din R. Moldova.

În Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Ion C., în vârstă de 52 ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.
Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Ofa, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific, semnalând acest fapt poliţistului de frontieră.
Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în rezervorul şi anvelopele autoturismului, 27.000 de ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 16.200 lei, în vederea confiscării, iar cetăţeanul moldovean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, autoturismul fiind reţinut până la plata amenzii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button