ActualitateLocal

Permis de conducere moldovenesc fals, depistat la frontieră

s560x316_vama_Albita
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un tânăr din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În ziua de 25 iulie a.c., în jurul orei 13.00, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul din R. Moldova Vasile G., în vârstă de 19 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar persoana în cauză nu a obţinut niciodată dreptul legal de a conduce.
În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că nu este posesor de permis de conducere şi că a obţinut respectivul document prin intermediul unui conaţional, în schimbul sumei de 480 de euro.
Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspctul săvârșirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button