ActualitateLocal

Percheziții la comercianții de articole pirotehnice

Sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, poliţiştii vasluieni au desfășurat 22 de acțiuni de amploare în zonele unde existau date că se comercializează astfel de produse și activități de control la societățile comerciale care au ca obiect de activitate operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit 11 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Totodată, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară și a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, cantitatea de aproximativ 433 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 24.000 de lei.

Urmare a activităților desfășurate, la data de 24 decembrie 2022, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, în cooperare cu polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice Vaslui, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, la două adrese din localitatea Lățești, orașul Murgeni, județul Vaslui, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Cu ocazia activităților desfășurate, poliţiştii au ridicat, în vederea cercetării, aproximativ 15 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 și F3, deţinute fără drept și oferite spre comercializare,  în valoare de peste 1.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.  

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button