ActualitateLocal

Pătuțuri și cearșafuri noi pentru Maternitatea Vaslui


Reprezentanţii Crucii Roşii Vaslui au mers la Maternitatea vasluiană şi au donat lenjerii de pat, necesare pentru a oferi nou-născuţilor confortul de care au nevoie în primele zile de viaţă. Donaţia face parte din campania „Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”.
Valeriu Caragață, președintele filialei Crucii Roşii Vaslui, a precizat că organizația a echipat 41 de maternităţi de stat din România cu peste 80 de pătuţuri noi şi 7.600 de lenjerii de pat, necesare pentru a oferi nou-născuţilor confortul de care au nevoie în primele zile de viaţă. Donaţia face parte din campania „Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”.
”Maternitatea este locul în care cei mici iau contact pentru prima dată cu mediul extern, fiind un spațiu esențial atât pentru starea lor de bine, cât și a mamelor. Astfel, într-un efort colectiv, ne-am propus ca prin această inițiativă să transformăm mai multe secții de nou-născuți din țară într-un loc mai bine echipat, care răspunde nevoilor acestora. Ne bucurăm să fim alături de o inițiativă atât de frumoasă, care ne-a invitat, pe fiecare din noi, la un exercițiu de solidaritate”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.
În cadrul acestui program, maternitatea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a fost dotată cu 6 pătuțuri speciale pentru nou născuți și 264 cearșafuri. La nivelul Societății Naționale de Cruce Roșie Română se derulează mai multe programe sociale și educative care vin în sprijinul unităților medicale și a persoanelor fizice aflate în situații de risc social.
”Întotdeauna este loc pentru fapte bune, pentru a sprijini oamenii, de aceea invităm alături de noi (Crucea Rosie Vaslui) mai mulți parteneri, oameni dedicați, cum ar fi voluntari și agenți economici”, a declarat Valeriu Caragață, președinte Crucea Roșie, Filiala Județeană Vaslui.
”Mulțumim pentru acest dar ți vă asigurăm că ne bucurăm de orice inițiativă care vine în sprijinul nostru, al activității medicale și al pacienților noștri”, a completat Ana Smaranda Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Societatea Naționala de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membra a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliara autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Related Articles

Back to top button