Patru vasluience, născute în 1918, sărbătorite de autorități


Prefectul Eduard-Andrei Popica a ținut să le felicite pe Elena Balan, din satul Târzii, comuna Oltenești, Elena Stănescu, din satul Bereasa, comuna Dănești, și Profira Baciu, din satul Butucăria, comuna Zăpodeni, născute în 1918, anul Marii Uniri.
Întâlnirea a fost emoționantă, cu atât mai mult cu cât, alături de cele trei vasluience, care au împlinit un secol de viață, se aflau și rude ale acestora. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-au oferit acestora câte o scrisoare de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, însoțit de un tricolor și o insignă cu inscripția ”România 100”.
De asemenea, sărbătoritele au primit câte un tort aniversar, inscripționat cu sigla Anului Centenar, și un buchet de flori.
”Persoanele pe care le onorăm azi împlinesc anul acesta, cea mai frumoasă vârstă: vârsta Marii Uniri. Sunteți născute odată cu România și ne mândrim cu asemenea persoane, care sunt un exemplu pentru noi. Vă felicităm din tot sufletul”, a spus Eduard-Andrei Popica.
Alături de prefectul județului, pe cele trei bătrâne le-au felicitat și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, comisarul-șef Gabriel Panțiru, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, colonelul Gheorghiță Păvăloaia, comisarul-șef al Vasile Cernat, șeful Serviciului Teritorial la Poliției de Frontieră Vaslui, și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, col. Gheorghe Blagoci, alături de ei fiind prezenți și purtătorii de cuvânt ai IPJ Vaslui, IJJ Vaslui, Poliției de Frontieră Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, respectiv Instituției Prefectului Vaslui.
“Am trăit o viaţă plină de greutăţi şi bunătăţi, dar le-am trecut pe toate, Dumnezeu m-a ajutat. Sunt mulţumită că, la câţi ani am, m-au ajutat picioarele, capul vederea, că mi-am văzut la casa lor cei nouă copii. Le transmit tuturor sănătate şi putere de muncă”, a spus una dintre sărbătorite, Elena Bălan.
La rândul său, Profira Baciu, le-a mulţumit autorităţilor pentru onoarea de a o fi sărbătorit în cadrul unei astfel de ceremonii şi le-a transmis guvernanţilor şi politicienilor în general, sănătate şi putere să conducă ţara “mai bine”.
“Le doresc să conducă ţara mai bine, să nu mai fie plecaţi copiii noştri şi nepoţii noştri în ţări străine; să lucreze în fabricile noastre, să lucreze în ţara noastră, care e o ţară bogată şi frumoasă”, a transmis Profira Baciu.
Cea de a patra persoană, Maria Lucan, din municipiul Huși, a fost aniversată la locuința personală, nefiind transportabilă. Subprefectul Mircea Gologan a ținut să o felicite personal, alături de șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei ”O viață cât un Centenar” a Ministerului Afacerilor Interne, care aduce în atenție românii care împlinesc în anul 2018 un veac de viață.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Puțini vasluieni vaccinați contra Covid-19

Cu 11,8% din populație vaccinară, județul Vaslui se află în coada clasamentului vaccinării, doar alte …

Doi vasluieni, care au aruncat deșeuri aiurea, prinși de polițiștii locali!

În ultimele zile, polițiștii locali au acționat pentru identificarea și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *