ActualitateLocal

Participare numeroasă la Târgul de Jucării

DSC_0068
Fără firme de tradiţie în domeniu, Târgul de jucării de la Vaslui a atras ca un manget sute de copii şi părinţi. Organizatorul principal, Centrul Judeţean de pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), a reuşit să atragă în parcul Copou peste 2.000 de vasluieni.
Copiii s-au înarmat de acasă cu tot felul de jucării, care nu le mai erau necesare, dar care au putut fi un cadou deosebit pentru alţii. Aşa se face că tarabele au fost pline de pluşuri, jocuri, cărţii şi alte jucării, care au atras privirile copiilor, dar şi părinţilor, ce au profitat de moment pentru a face un superb cadou celor dragi de Ziua Internaţională a copilului.
Printre cei mici s-a aflat şi primarul Vasile Pavăl, care a donat toate jucăriile achiziţionate: “Vreau să le transmit tutoror copiilor un sincer <>. Este o zi pe care nu avem voie să o uităm. Aici, în Copou, avem două evenimente, una de donare de jucării, iar alta de cumpărare de jucării, mai ales din partea maturilor. Este o acţiune deosebită şi mă bucur că numărul participanţilor este mare”.
Edilul a donat mai multe jucării la standul special amenajat de organizatori, urmând ca toate jucăriile să meargă către copiii din satele vasluiene.
“Mă bucur de faptul că vasluienii au perceput ceea ce am dorit noi din acest eveniment. Puteţi constata entuziasmul celor care au participat la acţiune. Nu mă refer doar la copii, ci şi la părinţi. Cred că au redescoperit starea de spirit, specifică copilărieri. Jucăriile donate vor ajunge la copiii care, din motive diverse, nu pot simţi bucuria jucăriilor foarte des sau chiar deloc”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
Atmosfera la târg a fost întreţinută de actorii de la Funny Art Iaşi, care au reuşit să antreneze copiii în diferite jocuri.DSC_0058DSC_0046

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button