Saturday , 1 October 2022, 11:11

Participare numeroasă la Concursul “Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”


Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui a fost gazda şi organizatoarea celei de-a zecea ediţii a Concursului naţional de creaţie literară şi plastică “Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa prefectului Isabel Bogdan, care a remarcat participarea numeroasă la concurs.
Numai din judeţul Vaslui au concurat peste 300 de preşcolari, elevi şi profesori. Centre de concurs au mai fost la Negreşti, Huşi, Bârlad, la două şcoli din Bucureşti, dar şi în judeţele Bacău, Covasna, Cluj, Mehedinţi, Dolj, Dâmboviţa şi Buzău.
Cei mai mulţi participanţi au optat pentru secţiunea de creaţie plastică, la care au avut de ilustrat o scenă din poveştile lui Creangă. Nu au fost neglijate secţiunea de creaţie literară în limbile română şi engleză.
“Mă bucură entuziasmul copiilor, iar participarea numeroasă arată că marele scriitor, Ion Creangă, rămâne de actualitate. Felicitări organizatorilor, care au parte de o noua ediţie reuşită, graţie efortului depus, iar copiii au fost încântaţi de posibilitatea de a-şi pune în valoare talentul, fie că a fost vorba de creaţie plastică, fie de creaţie literară”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.
Cele două secţiuni ale concursului, de creaţie literară şi creaţie plastică, au solicitat creativitatea şi măiestria participanţilor pe o tematică desprinsă din minunatele poveşti şi povestiri ale lui Ion Creangă.
„Evaluarea lucrărilor se va face în perioada următoare, iar vineri, 17 martie, este programată premierea, completată de un spectacol artistic”, a conchis Daniela Nane, directoarea Şcolii „Constantin Parfene”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *