Pagube de aproximativ 44 de milioane de lei în urma condiţiilor meteo nefavorabile din cursul lunii august

Autorităţile judeţene au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), valoarea despăgubirilor pentru pagubele produse în infrastructură de fenomenele meteorologice, în cursul lunii august, fiind înaintat către Guvernul României proiectul de hotărâre în vederea primirii despăgubirilor.

Potrivit datelor întocmite la nivelul Instituţiei Prefectului Vaslui în urma centralizării informaţiilor primite de la autorităţile publice locale şi a evaluărilor efectuate la faţa locului de specialişti, au fost afectate de condiţiile meteorologice 58 de locuinţe, 63 de poduri, podeţe şi ravene, peste 24 de kilometri de drumuri judeţene, peste 22 de kilometri de drumuri comunale, 200 de kilometri de străzi şi 170 de hectare de teren agricol, păşuni şi fâneţe, pagubele totale fiind estimate la aproximativ 44 de milioane de lei.

”Din valoarea totală, aproximativ 43.000.000 de lei reprezintă pagube produse în infrastructură, iar diferenţa este reprezentată de pagubele produse la terenuri agricole şi locuinţe. Pentru infrastructură, CJSU Vaslui a aprobat în şedinţă extraordinară valoarea despăgubirilor şi a înaintat către Guvernul României proiectul de hotărâre de Guvern. Totodată, Instituţia Prefectului a transmis către AJPIS listele cu persoanele ale căror locuinţe au fost afectate şi către Direcţia Agricolă situaţia privind terenurile afectate de calamităţi”, a declarat subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, a precizat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţul Vaslui că, imediat după rectificarea bugetară, va fi emisă o hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare în urma calamităţilor din această vară.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *