Naţional

Oprit din drumul ilegal spre Elveţia

IMG1
În data de 13 martie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, judeţul Galaţi, au depistat, la malul românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Rogojeni, o persoană de sex masculin, de origine afro-asiatică, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
S-a procedat la legitimarea persoanei, ocazie cu care s-a constatat că aceasta nu vorbea limba română, fapt pentru care a fost condusă la sediul Sectorului P.F., în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.
Din verificările efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că barbatul este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 32 ani, care a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Republica Moldova şi Romania, cu intenţia de a ajunge în Elveţia, la o rudă. Acesta a declarat că a trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, pe care ulterior a abandonat-o. La cercetarea zonei, a fost descoperită la malul apei barca pneumatică.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanei în cauză, căreia i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin, pentru continuarea cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button