ActualitateLocal

Omagiu oamenilor şcolii

DSC_8700
Ziua Învăţătorului a fost marcată într-un cadru intim de către reprezentanţii Asociaţiei Învăţătorilor din Vaslui, membră a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România. Preşedintele Costică Furcoi a ţinut să puncteze cea mai veche sărbătoare laică, printr-o întâlnire amicală, ocazie cu care a fost lansat cel de-al treilea număr al revistei “Dascălul vasluian”. Invitat să-şi spună impresiile despre publicaţie, profesorul Teodor Pracsiu nu a scăpat prilejul de a evidenţia aspectele pozitive reflectate, însă a ţinut să le recomande dascălilor să promoveze şi anumite probleme cu care se confruntă educaţia, de la dictatura părinţilor la clasele primare, la etnobotanice, un flagel în rândul elevilor, fumatul, până la folosirea celularelor în exces la şcoală de către copii.
“Sunt onorat să mă aflu printre dumneavoastră. Am răsfoit cele trei numere ale revistei, care este una de tradiţie. De altfel, există o tradiţie a presei didactice. Pe când eram inspector şcolar, doamna Simionică edita gazeta Învăţătorul vasluian. Revista de faţă vine ca o continuare a tradiţiei. Nu am cuvinte suficiente pentru a evidenţia rolul învăţătorilor în istoria învăţământului românesc. Învăţătorul are un rol formidabil întrucât temelia studiului limbii române se pune în clasele primare”, a spus Teodor Pracsiu.
Un omagiu oamenilor şcolii a fost adus şi de către profesorul Laurenţiu Chiriac, care a ţinut să puncteze despre recunoştinţa tuturor faţă de învăţător, considerându-l adevăratul apostol al educaţiei.
De Ziua Învăţătorului nu au lipsit suprizele, câţiva dascăli uimind asistenţa cu vocile lor, care au interpretat câteva melodii consacrate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button