ActualitateLocal

O tabără mobilă a ISU Giurgiu, transportată la Vaslui pentru refugiaţii din Ucraina

O tabără mobilă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu este transportată, alături de alte echipamente, în judeţul Vaslui, în sprijinul refugiaţilor din Ucraina.

Un număr de şase subofiţeri cu două autocamioane pentru transportul taberei mobile, două containere cu corturi complete, un autocamion cu o bucătărie mobilă şi un generator de mare putere din cadrul ISU Giurgiu au plecat în judeţul Vaslui pentru a veni în sprijinul echipajelor de pompieri de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova şi acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetăţeni sosiţi în România din zona de conflict.

“Din cadrul ISU Giurgiu au plecat în această misiune un număr de şase subofiţeri, conducători de autospeciale, dintre care patru subofiţeri vor rămâne la ISU Vaslui, ceilalţi doi efectuează doar transportul. Ei au în dotare două autocamioane pentru transportul taberei mobile, două containere cu corturi complete, un autocamion cu o bucătărie mobilă şi un generator de mare putere. Pompierii giurgiuveni vor participa la acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetăţeni sosiţi în Romania din zona de conflict după ce, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniţă”, a informat presa, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Ea spune că pompierii salvatori sunt şi rămân la datorie şi vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuţiilor specifice zonei de competenţă şi de responsabilitate.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri pentru fiecare tabără.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button