EducatieLocal

O nouă ediţie a Târgului Educaţiei

DSC_5849
Ediţia din acest an a Târgului Educaţiei a adunat sute de elevi de clasa a opta, curioşi să afle care sunt ofertele educaţionale ale liceelor vasluiene pentru anul şcolar 2016-2017. Cei mai mulţi dintre viitorii absolvenţi de clasa a opta s-au orientat către filierea tehnologică.
Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) propune viitorilor absolvenţi de gimnaziu clase în domeniile tehnician de telecomunicaţii, electrician, mecatronist, mecanic întreţinere şi reparaţii, designer vestimentar, tehnician în turism şi tehnician în activităţi economice.
“Avem disponibile alte 7 clase la filiera teoretică, cele mai multe fiind la filologie, ştiinţe sociale şi matematică-informatică. Pentru învăţământul profesional sunt disponibile cinci clase de a IX-a, cu 140 de locuri”, a spus Aurel Dumitru, director al Liceului “Ştefan Procopiu” Vaslui.
La standul Liceului “Ion Mincu”, elevii prezenţi s-au arătat interesaţi de clasele de tehnician în construcţii, industrie alimentară, organizator banqueting şi turism.
“Pentru anul şcolar viitor, liceul nostru va oferi burse de studii pentru elevii din învăţământul profesional. Va fi decontată naveta, iar cazarea şi masa în regim intern sunt oferite în condiţii de excepţie şi la preţuri convenabile. Pentru învăţământul profesional avem în vedere formarea a şapte clase în meseriile mecanic autor, zidar, brutar-patiser, bucătar, ospătar şi coafor”, a declarat Ovidiu Lisievici, director la Liceul “Ion Mincu”.
Nu a fost ocolit nici standul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, care are prevăzute pentru anul şcolar 2016-2017 o clasă de fotbal, una de handbal, o alta de atletism, precum şi o clasă mozaic.
Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui propune elevilor de clasa a opta şase clase.
“Pentru anul 2016-2017 avem ca noutate la ştiinţe ale naturii o clasă unde se va preda intensiv limba engleză şi una la ştiinţe sociale, cu aprofundare pe studiul limbii franceze. În total vom avea şase clase de a noua, specializările fiind matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale şi filologie. Elevii beneficiază, în acelaşi timp, de condiţii excelente de învăţare, majoritatea laboratoarelor şi cabinetelor noastre fiind complet modernizate”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.
La Liceul “Emil Racoviţă”, pasionaţii de limbi străine au ocazia să aprofundeze studiul limbilor spaniole, germane şi engleze, însă nu vor lipsi clasele de informatică, ştiinţele ale naturii şi ştiinţe sociale.
În schimb, Colegiul Economic “Anghel Rugină” pune la dispoziţia elevilor 224 de locuri în anul şcolar viitor cu specializările matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale, tehnician în activităţi economice, tehnician în comerţ şi hotelărie.
La târg, un stand aparte a aparţinut Centrului Militar Judeţean (CMJ) Vaslui, care a ţinut să prezinte oferta celor trei colegii şcolare militare.
La târg a participat cu standu propriu şi Liceul “Nicolae Iorga” Negreşti.
Organizatorii târgului sunt Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Inspectoratul Şcolar.
DSC_5851

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button