ActualitateLocal

O nouă ediţie a “Expo Zoo” la Vaslui

expo-zoo
Pregătirile pentru o nouă ediţie a manifestării “Expo Zoo Agroind” Vaslui sunt la final, iar autorităţile vasluiene speră ca ediţia din acest an să se bucură de o largă participare. Fermieri şi specialişti din toate judeţele Moldovei vor fi prezenţi la zilele agriculturii vasluiene, pentru a le prezenta oamenilor implicaţi în acest domeniu cele mai importante rase de animale. Sectorul zootehnic va ocupa cea mai mare suprafaţă din spaţiul afectat expoziţiei, însă în perimetrul expoziţional îşi vor face loc şi cei din industria alimentară.
“Există interes din partea fermierilor, care ţin să participe la evenimentul nostru, iar rasele prezente vor fi dintre cele mai valoroase. Sperăm să aducem în faţa vasluienilor aproximativ peste zece rase de ovine, taurine, în special cele de carne. Avem şi trei boxe cu capre, dar şi păsări”, a declarat Ion Agafiţei, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine “Ovimold”, principalul organizator al evenimentului, alături de Primăria şi Consiliul Local Vaslui.
Deschiderea oficială a Expo Zoo va avea loc mâine, de la ora 10, fiind aşteptaţi să participe reprezentanţi Agenţiei Naţionale de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, şi autorităţile locale.
Cele mai valoroase şi mai frumoase exemplare vor fi bonitate şi premiate la final.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button