ActualitateLocal

O fetiță din Șuletea i-a cerut ajutor primarului să-i cumpere un telefon, pe care să-l achite în rate, din alocație

O fetiță din comuna Șuletea a trimis o scrisoare emoționantă primarului Ciprian Tamaș, prin care îl roagă să-i împrumute un telefon sau să-i cumpere unul, pe care să-l achite în rate, din alocație, pentru a putea fi în legătură cu profesorii de la școală, în această perioadă, când cursurile s-au mutat în online.

Fata provine dintr-o familie cu șapte copii, iar în prezent, aceștia sunt nevoiți să folosească telefonul mamei, pentru a primi lecțiile de la profesori.

”Vă rog cu toată ființa mea să-mi împrumutați și mie un telefon, iar dacă nu aveți unul disponibil v-aș ruga să-mi cumpărați dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce banii”, scrie eleva în scrisoare adresată primarului.

Primarul Ciprian Tamaș a răspuns imediat solicitării și a promis că îi va da un telefon pentru a-și face temele la timp.

Edilul a cerut ajutorul oamenilor să doneze telefoanele vechi, pe care nu le mai folosesc, altor copii, aflați în aceeași situație din comună.

”Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online! Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră! Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!”, a spus primarul comunei Șuletea.

Acesta a mai precizat că pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile vor avea acces la internet gratuit, prin punctele WI-FI ce vor fi funcționale în fiecare sat de la sfârșitul acestei săptămâni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button