ActualitateLocal

Numărul copiilor cu autism, în creştere constantă de la un an la altul în judeţ

Numărul copiilor diagnosticaţi cu autism şi elemente autiste a cunoscut o creştere constantă în ultimii ani la nivelul judeţului Vaslui, la această dată fiind în evidenţele specialiştilor 388 de astfel de copii.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, în cursul anului 2019 erau în evidenţele instituţiei 337 de copii cu tulburări de spectru autist, în anul 2020 numărul acestor copii a crescut la 358, iar anul trecut figurau ca diagnosticaţi cu autism şi elemente autiste un număr de 388 de copii din judeţul Vaslui.

‘O creştere se înregistrează şi în ceea ce priveşte numărul copiilor aflaţi în terapie la nivelul centrelor noastre. În cursul anului 2019 au beneficiat de terapie 117 copii, în anul 2020 au fost înscrişi la terapie 124 de copii şi în 2021, 134 de copii’, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit conducerii instituţiei, având în vedere adresabilitatea crescută către centrele în care se efectuează terapie şi fiindcă solicitările venite din partea părinţilor au fost onorate în totalitate, specialiştii au fost nevoiţi să reducă timpul alocat şedinţelor de recuperare, pentru a putea face faţă numărului mare de copii. În aceste condiţii, gradul de ocupare a ajuns şi la 200% în centrele DGASPC Vaslui.

La nivelul judeţului Vaslui există un număr redus de centre private care acordă servicii de terapie pentru copii cu tulburări de spectru autist.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button