ActualitateLocal

Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească

Valul 4 al pandemiei îşi face simţită prezenţa şi în judeţul Vaslui. Numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a crescut în judeţul Vaslui, iar între cei peste 370 de pacienţi depistaţi pozitiv în ultimele două săptămâni sunt şi nouă copiii.

Cinci bebeluşi şi patru copii cu vârste între 13 şi 15 ani sunt internaţi fie la spitalul din Vaslui, fie la unitatea spitalicească din Bârlad.

În spitalul municipal Bârlad la această oră sunt internaţi trei copii COVID pozitiv. Cei trei sunt cu formă uşoară, în schimb avem în jur de 80 de pacienţi majoritatea cu formă severă şi medie. În momentul actual nu mai avem niciun loc disponibil la ATI”, a declarat medicul Oana Balbuzan, purtător de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

În acest context, medicii recomandă cu insistenţă populaţiei să respecte regulile sanitare.

”Noi ne aşteptăm la creşterea valului pe pacienţi şi de asta recomandăm populaţiei să folosească masca de protecţie, să respecte regulile de distanţare socială şi să se vaccineze. Vaccinarea este importantă pentru că te îmbolnăveşti, dar măcar să nu faci formă severă, încât să fim noi depăşiţi de situaţie”, a mai spus medicul Oana Balbuzan.

Rata incidenţei cumulative a ajuns în judeţul Vaslui la 0,71 la mia de locuitori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button