ActualitateLocal

Nu mai sunt bani la asistenţă socială

index
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) nu mai are bani să-şi plătească facturile, fiind înregistrate restanţe de peste 60 de zile, iar bani pentru salarii mai sunt doar până în octombrie. Toată nădejdea autorităţilor se pune acum într-o rectificare bugetară, numai că banii nu vor veni mai înainte de trei luni. În total, cea mai mare instituţie din judeţ are în prezent datorii de patru milioane de lei, iar din această cauză, cele 40 de centre de asistenţă sociale din Vaslui au fost anunţate că trebuie să strângă cureaua.
„Facem de ceva vreme economii la consumabile, la materiale. Vrem totuşi ca beneficiarii din centre să nu simtă lipsurile”, a spus Iulian Dohotaru, şeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap.
Peste 2.500 de copii orfani şi bătrâni sunt în prezent internaţi în centrele de îngrijire. Ca să nu ajungă pe drumuri, fără hrană, şefii DGASPC au decis să lase facturile neplătite.
„Avem probleme mari cu furnizorii. Nu ştiu cât vor mai accepta să ne dea hrană şi alte buniri pe datorie”, a declarat Viorel Vlad, şeful altui centru social.
Direcţia are nevoie de 3,5 milioane de lei pe lună pentru a funcţiona. Din această sumă, două milioane de lei reprezintă salariile.
„Finanţarea de anul acesta pentru DGASPC Vaslui este de 125 de milioane de lei, din care doar un sfert de la bugetul Consiliului Judeţean. Diferenţa a venit de la Ministerul de Finanţe”, a explicat Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DGASPC.
Autorităţile judeţene susţin că nu-şi permit să aloce fonduri suplimentare şi că acestea ar trebui să vină tot de la Executiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button