ActualitateLocal

Noi descinderi ale DNA la CJ Vaslui

imageResize
Proiectul Consiliului Judeţean şi a celor patru administraţii, Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti, “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor uzate din oraşele Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti”, a fost vizat din nou de cercetările Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Procurorii instituţiei au anunţat astăzi percheziţii în 13 locaţii din judeţul Vaslui, dintre care două la instituţiile publice. La Consiliul Judeţean (CJ) au fost luate documente de la Direcţia Tehnică.
“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi de fraudare a fondurilor europene, comise în perioada 2006 – 2016. În cursul zilei de 13 iunie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii situate în municipiile Vaslui şi Bârlad, judeţul Vaslui, din care două sunt în sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.
În efectuarea percheziţiilor, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.
“Eu sunt plecat la Bucureşti, dar dacă procurorii au fost la sediul CJ precizez că accesul acestora este liber. Suntem obligaţi să răspundem acestor solicitări. Dacă este în interesul cercetărilor, orice document poate fi ridicat şi cercetat. Nu avem nimic ce ascuns şi nici nu am putea să o facem chiar dacă am avea. Sunt documente publice şi, mai mult decât atât, ele se regăsesc şi pe site-ul instituţiei”, a declarat Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.
Se pare că acţiunile de astăzi au legătură cu descinderile pe care procurorii le-au efectuat în septembrie 2015, când numai din clădirea CJ au fost ridicaţi 35 de saci de documente. Atunci au fost efectuate percheziţii în 62 de locaţii din cinci judeţe şi din municipiul Bucureşti. În judeţul Vaslui procurorii anticorupţie au descins la sediile Consiliului Judeţean (CJ) şi Prefecturii, precum şi la o serie de societăţi comerciale şi la trei primării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button