Saturday , 1 October 2022, 10:43

Noaptea Cărţilor Deschise


Noaptea Cărţilor Deschise, care a avut loc duminică seară, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii, în Parcul Colţea din Bucureşti, s-a încheiat cu peste 8.000 de volume donate pentru biblioteci şcolare şi judeţene defavorizate din mai multe zone ale ţării, precum Dâmboviţa, Olt, Vaslui, Sălaj şi Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat pentru cel de-al cincilea an consecutiv, în intervalul orar 20.00-24.00, timp în care participanţii au donat şi au primit cărţi şi diplome de cititor, au citit, au socializat, au ascultat muzică şi au putut urmări o proiecţie pe clădirea Universităţii, informează Editura Litera.
În săptămânile următoare, toate cărţile donate vor trece printr-un proces de sortare şi selecţie. Editura Litera va adăuga din oferta proprie câte 100 de cărţi noi pentru fiecare dintre aceste biblioteci.
Participanţii la eveniment care au dăruit cărţi au primit în schimb câte un volum nou de la Litera, din peste cele 6.500 de cărţi ce au inclus o selecţie de 75 de titluri pentru copii şi pentru adulţi. Cărţile de la Editura Litera au avut o supracopertă specială cu logoul Noaptea Cărţilor Deschise.
Cu cartea primită de la Litera, peste 1.500 de cititori s-au îndreptat către Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” pentru a continua seara cu observaţii prin telescop sub îndrumarea specialiştilor.
Evenimentul a fost organizat de Editura Litera cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”, parte a Muzeului Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu.
Pe 23 aprilie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii. La această dată, în anul 1616 au murit Miguel de Cervantes şi William Shakespeare. În alţi ani, dar tot la aceeaşi dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov şi Josep Pla.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *