ActualitateLocal

Nici o medie de 10 la examenul de Bacalaureat

În urma afișării rezultatelor, județul Vaslui nu are nici o medie de 10 la examenul de bacalaureat. Cea mai mare medie, 9.98, a fost înregistrată la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și a fost obținută de un (o) elev(ă) de la specializarea Științe sociale. A fost notat cu 10 la Istorie, 10 la Logică, argumentare și comunicare și 9,95 la Limba română.

Pe locul doi în ierarhia județeană se află tot un elev de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, însă de specializarea Matematică-Informatică. Acesta a obținut media 9.93 (9.85 la Limba română, 10 la Matematică și 9.95 la Informatică).

Pe locul 3 în ierarhia județeană se află un elev de la Colegiul „Cuza Vodă” Huși, specializarea Științe ale naturii, cu media 9.91 (9.75 la Limba română, 10 la Matematică și 10 la Chimie).

În top 10, LMK mai are încă doi elevi, ambii cu media 9.9. Cu aceeași medie se clasează pe locul 5 și un elev de la Liceul „Emil Racoviță”.

Colegiul „Cuza Vodă” Huși nu are niciun elev picat, având doar 2 elevi neprezentați la proba de evaluare a competențelor într-o limbă străină.

Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui are un elev picat, care a obținut 4.75 la română, iar un al doilea nu s-a prezentat la proba de evaluare a competențelor într-o limbă străină.

Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad are, de asemenea, doi elevi picați, unul cu 4,9 la Logică, argumentare și comunicare, iar celălalt nu a obținut media minimă 6, pentru a fi declarat admis, media finală fiind de 5.8.

La nivel de județ, rata de promovare, înainte de contestații, este de 75.9 la sută, o creștere a procentului față de anul trecut de peste 5 la sută.

Au fost înscriși la examenul de bacalaureat 2.591 de elevi vasluieni și s-au prezentat 2.468 de elevi, din care 1.872 au fost declarați reușiți.

Dintre cei reușiți, 563 de elevi au obținut medii între 9 și 9.99.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button