ActualitateLocal

Morţi de beţi, prinşi la volan

soferi
Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în serviciul de supraveghere a traficului rutier pe raza municipiului Vaslui l-au oprit pentru control pe I. Gheorghe, de 66 ani, din aceeași localitate, care se deplasa cu autovehiculul pe strada Spătar Angheluță.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de către polițiști cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologioce în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad efectuează cercetări față de B. Valeriu, de 31 ani, din municipiul Bârlad care a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale petrecut, în această săptămână, pe raza municipiului Bârlad. În timp ce acesta se deplasa cu autoturismul pe strada Republicii din municipiul Bârlad, din cauza faptului că nu a păstrat o distanță regulamentară a intrat în coliziune cu un alt conducător auto care circula în fața sa.
B. Valeriu a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologioce în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, polițiștii rutieri l-au identificat în trafic pe R. Sebastian, de 22 ani, din municipiul Vaslui, care se deplasa cu autoturismul pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui. În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button