ActualitateLocal

Moldovean prins la Albița cu permis de conducere fals. Acesta a declarat că a plătit 100 de euro pe document!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia au descoperit un permis de conducere fals. Bărbatul a plătit 100 de euro pentru procurarea documentului, iar acum este cercetat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 09 iulie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism, un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că a procurat permisul descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 100 de euro și că nu avea cunoștință că ar fi fost fals”, a spus Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button