Thursday , 29 September 2022, 23:27

Moldovean inventiv: a încercat să treacă granița cu țigări și băuturi ascunse în cutii de fructe!

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit bunuri accizabile (ţigări şi băuturi alcoolice) în valoare de peste 3.000 de lei, nedeclarate şi ascunse în cutii de fructe, în vederea introducerii lor în mod ilegal în ţară.

În data de 02 februarie a.c., în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  un tânăr cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, cu destinaţia Anglia.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în cutii cu fructe, 2.000 de ţigarete (100 de pachete de ţigări) şi 61 litri de băuturi alcoolice, de provenienţă duty-free”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantităţi de bunuri  descoperite, în valoare totală de 3.025 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *