EducatieLocal

Modificări nesemnificative la evaluare

gethumb.php
În judeţul Vaslui, rezultatele de după contestaţii de la Evaluarea Naţională nu au adus modificări majore în privinţa procentului elevilor cu medii de peste cinci. Doar cinci elevi au reuşit să treacă de acest prag, după recorectarea lucrărilor. Au crescut şi numărul mediilor de peste 9. După contestaţii, alţi cinci elevi au trecut în tabăra celor cu medii între 9 şi 9,99.
Există situaţii în care un elev a primit peste un punct după recorectare. Elevul Denis Ivan de la Şcoala “Elena Cuza” Vaslui a primit aproape două puncte după recorectarea lucrării de la română. Iniţial a fost notat cu 5,55, iar după contestaţie a primit nota 7,60.
În urma rezultatelor finale, procentul mediilor peste 5 (nu se poate vorbi propriu-zis de promovabilitate, deoarece se iau în calcul şi mediile sub 5 la admiterea la liceu), a crescut cu 0,14%, la 69,87%, de la 69,73%.
Nota la examen contează în proporţie de 75% la admiterea la liceu, după repartizarea computerizată, care se face în urma opţiunilor elevilor, în ordinea mediilor obţinute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button