ActualitateLocal

Militari, trimisi in judecata

au-facut-de-ras-uniforma-militara-teapa-de-peste-130000-de-lei-trasa-statului-de-mai-multi-subofiteri-din-barlad
Şase militari din cadrul Unitaţii Militare (UM) 01411 Bârlad au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Militar Iaşi, fiind acuzaţi de fals intelectual.
Cei şase militari deferiţi justiţiei sunt acuzati de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Pe lângă cei şase militari a fost trimisă în judecată şi Ortansa Gâbu, care nu este angajata MAPN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii.
Potrivit procurorilor militari, la iniţiativa unui plutonier adjunct principal în calitate de secretar al comisiei de verificare a compensaţiei pentru chiria militarilor, inculpaţii cu toţii angajaţi în cadrul UM 01411 Bârlad — au obţinut fraudulos compensaţia pentru chiria de serviciu, nelocuind la locuinţele închiriate.
”Înţelegerea dintre initiator şi ceilalţi coinculpaţi militari s-a concretizat în falsificarea a 60 de înscrisuri, depunerea lor la unitate şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru a-si produce efectele juridice, de regulă la expirarea perioadei de un an pentru care erau încheiate”, se arată în rechizitoriul Parchetului Militar Iaşi.
Dintre documentele falsificate, 20 reprezintă contracte de închiriere încheiate, pe de o parte în folosul coinculpaţilor militari, beneficiari ai compensaţiei pentru chirie, pe de altă parte în folosul inculpatului initiator, care pretindea şi primea de la chiriaşii fictivi câte 100 de lei lunar, sub pretextul că reprezintă impozitul aferent contractelor respective.
Prejudiciul total cauzat bugetului Ministerului Apărării Naţionale este de 130.396 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button