ActualitateLocal

Mihalachi, condamnat la închisoare cu suspendare

vasile mihalachi
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a fost condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare de magistraţii Tribunalului Iaşi, pentru abuz în serviciu, infracţiune comisă în perioada în care a fost preşedinte al CJ.
Vasile Mihalachi este acuzat de abuz în serviciu, iar, potrivit procurorilor, el a acordat preferenţial trasee de transport public judeţean de persoane sau a împiedicat alte firme să participe la licitaţii.
Prejudiciul calculat de procurorii DNA a fost de peste 2,6 milioane de lei.
Decizia magistraţilor Tribunalului Iaşi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
Pe lângă Vasile Mihalachi, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi fostul director al Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române, Liviu Butnaru, care deţinea autobuze de transport şi participa la licitaţii, prin interpuşi.
Alţi doi inculpaţi, Vasile Vieriu şi Dănuţ Ropotă, membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judeţean de persoane au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare. Vasile Vieriu a fost director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean Vaslui şi Dănuţ Ropotă – referent în cadrul Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române.
Vasile Mihalachi este în conducerea Consiliului Judeţean Vaslui din anul 2004, fiind vicepreşedinte până în 2008, apoi în perioada 2008 — 2012 a fost preşedintele instituţiei, iar din iunie 2012 ocupă un nou mandat de vicepreşedinte. El a fost şi parlamentar, obţinând un mandat de deputat PSD, în perioada 2000-2004.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button