EducatieLocal

Merg la Olimpiada Naţională

logo2
Şcoala “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos a fost gazda etapei judeţene a Olimpiadei rural “Universul cunoaşterii prin lectură”. Concursul s-a bucurat de o largă participare şi o bună organizare. Peste 45 de şcoli gimnaziale din mediul rural, cu aproape 170 de elevi au concurat pentru cele patru locuri care duc la faza naţională.
La clasa a V-a, primul loc a fost ocupat de Roxana Asavei, elevă la Şcoala “Mihai Eminescu” Laza, având ca îndrumătoare pe profesoara Ionela Mirela Lavric. Ea a fost urmată de Beatrice Georgiana Ababei, de la Şcoala “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos (prof. îndrumător Alina Roxana Ailincăi), şi de Daniela Constantin, elevă la Şcoala “Dimitrie Negruţiu” Pogoneşti (prof. îndrumător Cristina Păvălescu).
La clasa a VI-a, podiumul arată astfel: 1.Maria Iliuţă, elevă a Şcolii “Mihai Eminescu” Laza (prof. îndrumător Iulian Lavric); 2.Ştefania Gărjan, Şcoala nr.1 Bălteni (prof. Ionela Bejenaru), şi Ramona Marinela Neagu, Şcoala nr.1 Deleni (prof. Anca Elena Doboş); 3. Alexandra Mihaela Panainte, Şcoala Gimnazială Protopopeşti (prof. Aneluşa Cohai).
La clasa a VII-a, cea mai bună a fost eleva Ingrid Ştefania Avram, Şcoala Gimnazială nr.1 Ghermăneşti (prof. Adrian Prodea). Locul al doilea a fost ocupat de o colega acesteia, Maria Alexandrache, iar pe locul trei s-a clasat Adina Chirica, elevă la Şcoala “Mihai Eminescu” Laza (prof. Ionela Mirela Lavric).
La clasa a VIII-a, pe primul loc s-a situat Lorena Sănduţă de la Şcoala Gimnazială Râşeşti (prof. Claudia Ghidu), urmată de Iuliana Elena Rusu, de la Şcoala Protopopeşti (prof. Aneluşa Cohoi), şi Luminiţa Mihaela Croitoru, Şcoala Gimnazială Pogoneşti (prof. Adriana Pascal).
La etapa naţională vor merge doar elevele Roxana Asavei, Maria Iliuţă, Ştefania Ingrid Avram şi Lorena Sănduţă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button