Masă rotundă, pe tema violenței asupra copiilor


Peste 3000 de copii și 600 de părinți au fost informați cu privire la fenomenul de violență asupra copiilor, grație unei campanii, inițiate de World Vision Vaslui-Iași.
În Sala Mare a Consiliului Județean Vaslui, elevii din Consiliile Consultative ale Copiilor (CCC) World Vision România și cadrele didactice partenere au prezentat autorităților județene rezultatele cele mai ample campanii de informare cu privire la violența asupra copiilor, organizată de World Vision România în județul Vaslui.
Prezenți la întâlnire au fost Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui si reprezentanți ai Direcției Generale de Protecție a Copilului Vaslui.
Activitățile din cadrul campaniei de informare ce s-a desfășurat de la începutul anului în cele 13 comunități partenere au fost coordonate atât de elevii care fac parte din Consiliile Consultative ale Copiilor World Vision România, cât și de cadre didactice, împreună cu specialiștii pe protecția copilului din cadrul Fundației.
Astfel, peste 1200 de elevi din 13 comunități rurale din județul Vaslui, partenere Fundației, au fost informați cu privire la violența asupra copiilor de colegii lor din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România care, în cadrul întâlnirii, au explicat cum anume au gândit sesiunile de informare, cu ce provocări s-au confruntat și care sunt planurile lor de viitor.
”Ne-am dori ca profesorii să sprijine mai mult activitățile pe care noi elevii le propunem, întrucât contribuția lor este deosebit de important. Am considera deosebit de important ca în fiecare școală să fie prezent un psiholog școlar care să consilieze acei elevi care au fost victime ale violenței în școala, precum și agresorii. Diriginții claselor, împreună cu psihologii școlari ar putea sa invite părinții copiilor cu un comportament problemă la școală, pentru discuții și consiliere. Considerăm că o colaborare mai eficientă între toate instituțiile prezente în sală, nu ar aduce decât beneficii asupra copiilor și a comunităților în general”, a spus Denisa, (13 ani), reprezentantă a Consiliului Consultativ al Copiilor din comuna Todirești.
”Apelul vostru de a fi sprijiniți este foarte important deoarece trebuie să vedem fenomenul cât mai în profunzime și să le spunem la toți care sunt dimensiunile acestui fenomen și care este pericolul general. Trebuie să conștientizăm și să luăm atitudine dar probabil că nu este chiar sufficient. Trebuie să intervină toată lumea, părinți, membrii ai societății și instituții”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
În paralel cu activitățile organizate de elevii din CCC World Vision, aproape 3000 de copii cu vârste până la 3 ani și părinții lor, preșcolari și elevi din clasele I-VIII din Todirești, Dumești, Rafaila, Ivănești, Zăpodeni, Laza si Poienești au participat la activități interactive, organizate în unitățile de învățământ de specialiștii World Vision împreună cu cadrele didatice, activități în cadrul cărora au fost informați despre amploarea fenomenului de violență asupra copiilor, consecințele sale, dreptul la protecție împotriva oricărei forme de abuz, neglijare, violență și exploatare dar și despre cum se pot implica în viitor în prevenirea acestora.
”Fundația World Vision prin această campanile ne-a dorit pe noi ca parteneri în demersul lor. Nu știm cât înțeleg părinții din ceea ce facem, nu știm dacă generația de părinți care înca crede ca bătaia este ruptă din rai iși reconsider convingerile, nu știm dacă au înțeles că trebuie să spunem stop violenței dar putem spera că elevul de astăzi, devenit adult va îmbrățișa alte metode de educare a propriilor copii”, a spus Ana – Maria Lefter, profesor Școala cu cls. I – VIII, comuna Dumești, județul Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un mercedes căutat pentru confiscare de către autoritățile din Germania descoperit la Albița

În data de 08 noiembrie  a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a …

Bârbat găsit spânzurat într-un loc public aglomerat al Bârladului

Mai mulți trecători pe o stradă din municipiul Bârlad sunt șocați, după ce au observat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *