Local

Masă caldă pentru copiii nevoiaşi

502.dbimg
Societatea Națională de Cruce Roșie din România lansează proiectul “Mese calde pentru copii defavorizați”. Prin intermediul acestui proiect 240 de copii nevoiași din județele Covasna, Tulcea, Mehedinți și Vaslui vor beneficia de o masă caldă în fiecare zi până la sfârșitul anului școlar.
Sărăcia este cel mai invocat motiv al abandonului școlar atât în mediul rural cât și în mediul urban. Imposibilitatea de a plăti rechizitele copiilor, hainele și încălțămintea, lipsa hranei sunt factori care îi determină pe unii părinți să renunțe la școlarizarea copiilor lor. Crucea Roșie Română și-au propus să vină în sprijinul a 240 de copii nevoiași din județele Covasna, Tulcea, Mehedinți și Vaslui prin asigurarea unei mese calde pe zi. Condiția ca acești copii să rămână în program este să să frecventeze școala, să nu acumuleze absențe nemotivate și să aibă o situație școlară bună sau să manifeste interes pentru îmbunătățirea acesteia.
“Este al doilea proiect pe care Crucea Roșie Română îl lansează, anul acesta, pentru a veni în sprijinul copiilor proveniți din familii nevoiașe și implicit pentru prevenirea abandonului școlar. Considerăm că educația copiilor trebuie să fie o prioritate și vom încerca prin proiectele și programele noastre să venim în sprijinul a cât mai multor familii sărace. Ne dorim să susținem continuarea acestui proiect și chiar extinderea lui în cât mai multe zone prin fondurile colectate în cadrul campaniei 2%”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
Începând cu data de 1 martie, 60 de copii nevoiași din Negrești (Vaslui) vor primi o masă caldă chiar în incinta școlii, într-o sală de curs special amenajată. Alimentele sunt furnizate de firme de catering de la nivel local, iar voluntarii filialelor de Cruce Roșie vor asigura servirea mesei.
Proiectul “Mese calde pentru copii defavorizați” este susținut cu fonduri colectate de Crucea Roșie Română în anul 2014-2015 în cadrul Galei Crucea Roșie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button