ActualitateLocal

Maratonul dansului

DSC_3986
Timp de două zile, Teatrul de Vară din Vaslui a fost animat de tineri, copii şi părinţi, care au dorit să vadă la lucru pe participanţii de la Festivalul Internaţional de dans şi gimnastică “Prietenia”. Ediţia din acest an a atras ca un magnet aproape 2.000 de copii şi adolescenţi din toată ţara, dar şi din străinătate. Evenimentul s-a bucurat de aprecieri, mai ales că formaţiile prezente în concurs s-au evidenţiat prin calitatea artistică şi prestaţii demne de adevăraţi profesionişti, astfel că juriul a avut o misiune destul de dificilă. Concurenţii au punctat şi la ţinută, vestimentaţiile fiind demne pentru o acţiune de prezentare de modă.
“Este minunat că avem tineri care pot şi vor să intre în viaţă cu forţa şi pasiunea pe care o au în timpul dansului. Am văzut până acum formaţii bine pregătite, am văzut costume deosebite, care reflectă preocupare din partea instituţiilor şi a părinţilor, am văzut momente originale şi pline de expresivitate. Ne bucurăm că tradiţia acestui Festival merge mai departe, bucurându-se de acelaşi interes ca şi până acum. Juriul este numeros şi competent, dar, cu siguranţă misiunea noastră, de departajare a formaţiilor este una foarte grea”, a spus prof. Ioana Ianul, preşedinta juriului.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul primăriei, edilul Vasluiului ocupându-se îndeaproape ca festivalul să se desfăşoare cum se cuvine.
„Câştigători sunteţi cu toţii, cei care sunteţi prezenţi la Vaslui. Mulţumesc celor care s-au străduit şi au dus mai departe an de an acest frumos festival. Sigur, meritul principal este al doamnei Elena Anuşca Doglan, care alături de autorităţi şi Inspectoratul Şcolar, a făcut ca aceste lucruri frumoase să se întâmple”, a spus primarul Vasile Pavăl, la deschiderea festivalului.
Pe scena Teatrului de Vară au concurat aproape 140 de formaţii din ţară şi judeţul Vaslui.
DSC_3899DSC_3975DSC_4126DSC_3952

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button