EducatieLocal

Manifestări culturale la Protopopiatul Vaslui

DSC_0171
Sub genericul “Săptămâna Patimilor-Urcuş spre Înviere”, la Protopopiatul Vaslui s-a desfăşurat o activitate cultural-educativă dedicată Săptămânii Patimilor şi sărbătorii Învierii Domnului. Manifestarea a avut loc în sala de conferinţe a Protopopiatului Vaslui, cu binecuvântarea părintelui protopop Adrian Chirvase şi sub îndrumarea inspectorului de religie, Monica Mocanu.
Au participat elevi de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui, îndrumaţi de profesorul de religie Daniela Gabriela Tănasă şi învăţătoarea Carmen Andrunache, elevi de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Vaslui, îndrumaţi de profesorii de religie Cornelia Tănasă şi Nicolina Caşcaval, elevi ai Şcolii “Constantin Parfene” Vaslui, îndrumaţi de profesorul de religie Irina Matcaşu, şi de la Şcoala “Dimitrie Cantemir”, îndrumaţi de profesoara de religie Elena Ungureanu.
În cadrul acestei activităţi a fost realizată o expoziţie cu icoane pe sticlă, pictate de elevi, şi un spectacol de poezii, cântece şi scenete cu tematică pascală.
În deschiderea activităţii, părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural şi social-misionar al Episcopiei Huşilor, a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi.
Atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice implicate în acest proiect consideră că activitatea a fost o reuşită şi doresc ca pe viitor, cu ocazia marilor sărbători creştine, să fie realizate astfel de activităţi, în care să fie implicaţi elevi şi profesori de la alte şcoli din judeţ.
DSC_0239DSC_0169

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button