EducatieLocal

Mai puţini beneficiari ai programului “Euro 200”

calculator_2_
Ministerul Educaţiei a publicat prima listă a programului social “Euro 200”, prin care elevii cu posibilităţi financiare scăzute sunt sprijiniţi să-şi achiziţioneze calculatoare. Numărul beneficiarilor a scăzut atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional. Dacă anul trecut erau peste 17.000 de elevi, anul acesta numărul lor a scăzut la 12.000. Reducerea numărului de beneficiari este explicată şi prin faptul că s-a cerut un filtru atent asupra solicitanţilor, astfel încât veniturile declarate să fie reale.
În urma solicitărilor depuse la nivelul judeţului Vaslui, anul acesta sunt 744 de elevi care au fost acceptaţi pe lista celor care vor primi tichete valorice de 200 de euro, faţă de 839, în 2015.
“Scăderea numărului de cereri este de peste 10% faţă de anul trecut, după cum se observă din lista publicată de Ministerul Educaţiei. La nivelde judeţ au fost acceptate toate cererile depuse. Condiţia principală pentru a beneficia de acest program este ca venitul pe fiecare membru de familie să nu depăşească suma de 150 de lei. În calculul veniturilor nu se includ bursele şcolare şi ajutoarele sociale. De asemenea, trebuie făcută şi anchetă socială de către reprezentanţii primăriei“, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Chiar dacă a scăzut numărul beneficiarilor programului Euro 200, judeţul Vaslui rămâne însă pe locul al III-lea la nivel naţional, după Iaşi şi Dolj. Diferenţa este că numărul maxim de solicitări într-o unitate şcolară este de 84 şi a fost înregistrat la Voineşti. Alte şcoli cu multe solicitări sunt Banca (57), Tutova (35), Coroieşti (27), Hoceni (23) şi Soleşti (19). Tichetele se vor distribui începând cu 24 iunie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button