Mai puţin de 10% din proprietarii de imobile din judeţul Vaslui au încheiate poliţe de asigurare obligatorie

La nivel naţional, erau asigurate printr-o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei peste 1.800.000 de case, în iunie, potrivit societăţii care administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor.

Doar că cele mai recente date arată că, în judeţul Vaslui, mai puţin de 10% din proprietari au încheiate poliţe de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor, deşi în judeţ, peste o sută de locuinţe au fost inundate de ploile din ultimele zile.

Inundaţiile din judeţul Vaslui înregistrate în ultimele zile au produs pagube semnificative. Apa a pătruns în peste 100 de locuinţe din localităţi precum Zorleni sau Bârlad, afectând imobilele, dar şi bunurile din interior.

Niciunul dintre proprietarii de locuinţe nu aveau încheiate poliţe de asigurare obligatorie. Motivul, spun aceştia, este faptul că nu au bani.

Dacă cetăţenii aceia ar fi respectat legea în vigoare şi ar fi încheiat poliţa de asigurare obligatorie, acum ar fi putut primi până la 10.000 de euro pentru locuinţe de tip B şi 20.000 de euro pentru locuinţe de tip A.

Cum niciunul nu este asigurat împotriva dezastrelor, primarii vor face demersuri pentru a primi ajutor financiar din partea Guvernului.

O ploaie cum nu am văzut niciodată! A intrat în curţile oamenilor, la peste 50 de gospodării, la 30 au intrat efectiv în case. Nu ştiu ce se mai poate salva. Domnii de la ISU au spus că – chiar mă bucur de iniţiativa pe care au luat-o – că toate procesele verbale care se vor întocmi de ISU se vor centraliza la nivel de judeţ, va face o solicitare la Guvern pentru ajutorare. Cred că avem nevoie de lucrări de refacere drumuri şi decolmatare şi la oameni, pagubele pe care le au ei în case şi în curţi”, a spus Paula Hultoană, primarul comunei Zorleni.

La nivelul judeţului Vaslui, datele oficiale arată că mai puţin de 10% din proprietarii de imobile au încheiate poliţe de asigurare obligatorie.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *