ActualitateLocal

Mai mulți vasluieni au rămas pietoni, după ce au fost prinși conducând cu viteză pe drumurile din județ

Timp de două zile, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice, precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, polițiștii rutieri au verificat peste 215 de vehicule și legitimat peste 230 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 174 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88.500 lei, 161 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), 3 pentru încălcări ale Legii 132/2017 (privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie) și 10 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 20 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză (19) și conducerea sub influența alcoolului (1).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button