ActualitateLocal

Mai multe microbuze folosite în transport persoane scoase din circulație

În perioada 10 – 16 mai a.c., Serviciul Rutier Vaslui din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat acţiunea TRUCK & BUS” pentru reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone).

Activitățile acțiunii au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și al celor din cadrul structurilor de ordine publică.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (RoadPol).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 45 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 465 de autovehicule şi au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 81.000 lei. Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 165 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 2 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 23 de sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 8 sancțiuni pentru deficiențe tehnice identificate şi 14 sancțiuni pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mărfuri 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 de sancțiuni contravenționale pentru deficiențe tehnice identificate, 30 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau a dispozitivelor de retenție,  13 sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 2 sancțiuni pentru neasigurarea încărcăturii şi 53 de sancţiuni pentru alte abateri.

Totodată, în urma activităților desfășurate au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare, iar 5 vehicule au fost imobilizate (1 de transport marfă și 4 de transport persoane).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button