”Luna pastorației copiilor și tinerilor” la Mănăstirea ”Schimbarea la Față” de la Dobrina

Astăzi, la Mănăstirea ”Schimbarea la Față” de la Dobrina-Huși, a avut loc o întâlnire a copiilor și tinerilor din zona Hușilor, implicați în proiectul ”Luna pastorației copiilor și tinerilor”, organizat de Episcopia Hușilor.

Alături de participanți s-a aflat și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a asistat, timp de câteva ore, la activitățile educative nonformale și jocuri în aer liber, derulate de voluntarii Asociației ”JoyCamps România”.

Printre copii și tineri s-a aflat și echipa Quasar Robotics de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși, care a făcut o demonstrație de robotică.

De curând, echipajul a obținut locul I THINK AWARD, cel mai important premiu tehnic, prin conceperea celui mai bun robot din competiția regională Iași, în cadrul Concursului First Tech Challenge – FTC.

Proiectul ”Luna pastorației copiilor și tinerilor”, aflat la prima ediție în Episcopia Hușilor, se derulează prin Sectorul activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor, și a vizat revigorarea activităților pastorale pentru tineret.

”La nivelul fiecărei parohii implicate, tinerii au avut parte de mai multe întâlniri tematice, cateheze, activități filantropice, jocuri, activități de ecologizare, târguri caritabile, scurte pelerinaje sau drumeții”, a menționat Marian Dumitru Rugină, organizatorul evenimentului, alături de stareța mănăstirii, monahia Eusebia Elena Ciobanu.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Moldovenii forțează vigilența polițiștilor de frontieră: Încă un cetățean basarabean prins cu permis de conducere necorespunzător!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Puctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Trafic îngreunat în Bârlad, după ce trei mașini au fost implicate într-un accident rutier

Detasamentul de pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe bulevardul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *